Hoppa till sidans innehåll

Viktig information angående försäkring 2016

22 OKT 2015 22:42
Den ”allmänna förarförsäkringen” som idag finns i klubbarnas Banlicens tas bort. Det vill säga att alla förare måste ha en egen personlig licens för att vara försäkrade.
  • Skapad: 22 OKT 2015 22:42

Svemo tecknar försäkringsavtal med If

 

Mot bakgrund av de kraftigt stigande kostnaderna för försäkringarna aviserade Folksam, det försäkringsbolag vi haft avtal med de senaste 6 åren, en kraftig höjning av försäkringspremien från 5,5 miljoner till drygt 13 miljoner kronor. 

 

Svemo har förhandlat med flera bolag om försäkringslösningar. Grundläggande vid förhandlingarna har varit att samtidigt ändra i försäkringarnas omfattning för att hålla nere kostnadsökningarna. Målbilden har varit att undvika ökade licenskostnader för förarna.

 

Tillsammans med försäkringsbolaget If har vi nu hittat en lösning som visserligen ökar våra kostnader för försäkringarna men inom ”hanterbara gränser”. De viktigaste förändringarna för er som klubb är:

 

  • Den ”allmänna förarförsäkringen” som idag finns i klubbarnas Banlicens tas bort. Det vill säga att alla förare från den 1 januari 2016 måste ha en egen personlig licens för att vara försäkrade vid träning och tävling.
  • Samtliga barn som är inskrivna i Gulhjälmskonceptet/utbildningen har fullt försäkringsskydd. Barn upp till 12 år som ännu inte skrivit in sig i Gulhjälmskonceptet/utbildningen har halverat försäkringsskydd.
  • Banlicensen innehåller alltjämt samma försäkring för publik och funktionärer som den tidigare har haft.

Läs mer på Ändringar i licens- och försäkringssystem 2016

Skribent: Stefan Nilsson
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Timrå EK - Motorcykel och Snöskoter
Robert Strandberg, Ättehögsvägen 10
85741 Sundsvall

Kontakt:
Tel: +
E-post: This is a mailto link

Se all info