Hoppa till sidans innehåll

Vårens första arbetsdag avklarad

12 MAJ 2012 20:51
VIlken dag! 23 personer slöt upp, med allt från elverk till hjullastare. Vi har haft en fantastisk progress idag, vilket gör att vi kan återöppna vårt gamla norra område igen. Inget är dock sig likt, var beredd på att banans sträckning är mycket annorlunda. Vi startar dock åt höger runt depån som vanligt
  • Skapad: 12 MAJ 2012 20:51

Vi har schaktat ut ett stort område under kraftlinan och där anlagt ett rejält extremprov, vilket är körbart men alla hinder finns ej på plats ännu. Vi har till och med byggt en skämsbana runt extremen.  Flera broar har fått ny brobana och nya förstärkta uppfarter. Många surhål har dikats ur och fyllts med grus. Det har snickrats stolpar och avspärrningsbockar, och vi har röjt en stor mängd vindfällda träd. En ny bana för de allra minsta har anlagts intill depån, där håller vi oss borta med våra stora cyklar hädanefter. Vi har gjort salsgolv av sandstalpen i kraftlinan,. och skärpt till vårt lilla platåhopp. Vår väg in till depån har tyvärr inte hållit för belastningen av hjullastartrafiken, så den ser inte allt för pigg ut nu. Var beredd på att det kan vara mycket mjukt på vissa ställen, även om det ser slätt ut.

Överlag har dagen varit en enorm framgång, och nästan hela den planerade bansträckningen är nu öppnad. Visa bitar är bortkopplade pga den oerhörda vätan, och en bit kunde inte tas med pga en stor koncentration vindfällda träd i mega-klass. Ni som var med på arbetsdagen kan åka och njuta i fulla drag, ni som inte var med får åka med andakt och vördnad över de närmare 300 arbetstimmarna som lades ned under söndagen. Dock finns massor kvar att göra, särskilt runt depån, fixa nya bänkar, fixa till nya miljö-/källsorteringsstationen. Det finns dessutom en till bro som är i bedrövligt skick, men vilken vi ej hade tid att åtgärda. Vårt mål att göra en 65cc-vänlig slinga i närheten av depån/kraftlinan kom inte heller riktigt i mål. Den blöta marken bar helt enkelt inte maskinerna, så vi kunde ej ställa allt tillrätta. Det får vi ta när det torkat upp lite mer.

 

Som representant för Timrå Enduros styrelse så tackar jag vörnadsfullt á hela klubbens vägnar alla er som investerade en heldag i klubbens bana. BRA GJORT!

Skribent: Thomas Bergerhag

 

Postadress:
Timrå EK - Motorcykel och Snöskoter
Robert Strandberg, Ättehögsvägen 10
85741 Sundsvall

Kontakt:
Tel: +
E-post: This is a mailto link

Se all info