Hoppa till sidans innehåll

Mer banarbete krävs ASAP

31 JUL 2015 00:12
Det körs som aldrig förr på Torsboda endurobana och den nya blå slingan har verkligen blivit en succé. Baksidan är att banan slits mycket snabbare och efter förra veckan jätteregn, så är banan rejält mjuk och djupa stalp och spår har bildats.
  • Skapad: 31 JUL 2015 00:12

Ikväll har jag och Benny Sundholm promenerat runt längs slingorna och tittat på vart läget är mest akut och vilka insatser som bör göras närmsta tiden. Vi tog med oss orange markeringsfärg och märkte ut dessa ställen (se bild nedan på exempel)

banarbete

Det är allt ifrån fylla igen spår och gropar, till att hacka bort stubbar och rötter. Mycket kan fixas med stålkratta, spade och spätt, med på några ställen krävs det att grus körs ut för att fylla upp gropar och hål. Tanken är att alla skall kunna åka till banan och göra en insats när man har tid över närmsta veckan, då det känns svårt att arrangera en arbetsdag med bra uppslutning på så kort varsel.

Det mest akuta just nu är Långa stalprakan innan ”hoppet”. Stallpen har blivit rejält djupa och precis innan uppgången på hoppet så kikar dräneringsrör fram. Här måste grusmassor från parkeringen användas för att fylla groparna och därefter försöka släta till hela rakan innan hoppet. Grus finns på parkeringen. Det finare gruset går fint att handskotta upp på en skottkärra och hjula in. Det grövre gruset är bättre, men besvärligare att flytta på...Vi efterfrågar igen om någon inom klubben har möjlighet att låna/hyra minigrävare, bobcat eller mindre hjullastare för att kunna använda det grövre gruset vi har på plats?

I övrigt är gröna/blå slingan i rätt bra skick, men det finns ett antal ställen där vi markerat med markeringfärgen. Det handlar mest om att kratta igen gropar, men det finns även några rötter och stenar som bör tas bort. Får vi dit en maskin, så kan vi försöka släta ut många partier på banan, men det är inte lika akut.

Svara gärna med en kommentar på Facebook om ni har möjlighet att hjälpa till med banarbetet. Lyckas vi få dit en maskin, så vill vi självklart att så många som möjligt kan vara på plats för att utnyttja maskinen till max.

Vi har även planer på att köpa in virke för att bygga spångar, som placeras där det är som lerigast och står mest vatten, så vi kan fortsätta ha ett bra endurospår långt in på hösten. Har någon kontakter in byggsvängen och kan skaffa fram regelvirke till bra pris, så får ni gärna kontakta styrelsen via facebook eller mail.

Vi ses ute på banan!

//Erik Svensson, Ordföranden

Skribent: Erik Svensson

 

Postadress:
Timrå EK - Motorcykel och Snöskoter
Robert Strandberg, Ättehögsvägen 10
85741 Sundsvall

Kontakt:
Tel: +
E-post: This is a mailto link

Se all info