Hoppa till sidans innehåll

Aktiviteter

13 JUN 2014 19:09
Mittendurocupen är i full gång, massor med fina placeringar för Timrå Enduros åkare. Enduroklassikern står för dörren, tre veckor till Stångebroslaget. Tillståndshandlingarna är inlämnade till Miljöenheten, vi väntar på svar. Klubben har fått sin första Tävlingsledare.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2014 20:21

Racing

Två deltävlingar  i cupen har redan körts, den första i Söderhamn. Där, i Guldhjälm såg vi Timrååkare på både Guld-och silverplatsen, Albin Sjölin resp Oscar Jonsson. I ungdom E1U Tog Fabian Kalén Guld, och Edvin Eriksson tog bronset. Med mycket tillresta snabba förare söderifrån lyckades ändå Michael Rehn få med sig en bronspokal i klassen 40-plus.
I Ytterhogdal hade Timrå Enduro nästan en tredjedel av antalat startande, 24 st. I guldhjälm fick vi se Oscar Jonsson på en silverplats, och trots att det kämpades väl så tickade inte klockan Albin Sjölins väg, utan han fick se sig slagen till bronsplatsen med en halv sekund, så det blev en 4:e-palts för Albin. Stina Lange klev in på en silverplats i damklassen, och i E1U hade vi en rafflande internstrid on guld och silver, då Fabian och Edvin kämpade om placeringarna. Edvin 1:a, Fabian 2:a. I 40-plus visade  Ola Nordin framfötterna och tog silvret strax före Patrik Gill som följdaktligen fick bronset.

 

Stångebroslaget, den första av klassikertävlingarna, går igång den 3/7 på Prästtomta skjutfält några mil utanför Linköping. Vi har en kärna med gamla uvar som alltid åker denna tävling, kanske är det sommarens finaste race. 20km av öppen skogsåka. Anmäl er!

Föreningsnytt

Klubben har nu fått sin första licensierade tävlingsledare, vi säger grattis till oss själva samt till Marcus Edbom. Nu kan vi snart köra våra egna race.

Torsboda

Vi har nu skickat in den bullerberäkning som lagen kräver angående vårt utökade område söderut. Miljöenheten ska nu behandla vår anmälan och vi hoppas naturligtvis att vi får godkänt så vi kan börja utnyttja området igen. Vi kommer då kunna lägga till ca 2 km bana ytterligare.

Vi har ett gräsproblem på banan som behöver tas om hand, det blir långt under kraftledningen, vilket gör att det blir svårt att se spåret. Ta med trimmern och värm upp med lite putsning.

Skribent: Thomas Bergerhag

 

Postadress:
Timrå EK - Motorcykel och Snöskoter
Robert Strandberg, Ättehögsvägen 10
85741 Sundsvall

Kontakt:
Tel: +
E-post: This is a mailto link

Se all info