Hoppa till sidans innehåll

Omförhandling med markägare

14 MAJ 2016 20:11
Markägareavtalen ska omförhandlas, och idag lördag har vi haft en exkursion med de privata markägarrepresentanterna på området och tittat på restriktioner och möjligheter.
  • Skapad: 14 MAJ 2016 20:11

Vi är mycket glada för den goda respons vi fått från markägarna, och vi kommer kunna fortsätta bedriva vår verksamhet i Torsboda. Dock finns önskemål att vi inte ska breda ut oss så mycket, så vi kommer i princip att styra slingorna "rätt igenom". Vi ska därför också i den mån det går begränsa dragning genom produktiv skogsmark, till fördel för utnyttjande av impedimentet(Nytt ord vi lärt oss idag - den del av marken man inte kan odla skog på. Klippor, myrar mm) Vi kommer imorgon att titta på möjligheterna och sen sätta ihop ett förslag som respektive markägare får ta del av. När vi sen fått det godkänt sätter vi upp nya nyttjanderättsaval, och förbehåller oss att inte överträda detta.

 

Vi kan direkt säga i nuläget säga att stenbackarna upp och ner längs viltstängselvägen norrut kommer strykas helt, samt de slingor som går runt uppe på den bergknallen. Detta är för att påverka mindre yta av marken. Preliminärt kommer vi iallafall  kunna köra längs vägen. Det finns även en avstickare in bland tät skog allra längst upp som vi har blivit ålagda att inte utnyttja. 

 

I stort så tror vi inte att detta kommer påverka oss negativt i någon större utsträckning, tvärtom känns det som vi får upp en bättre dialog med markägarna och även en förståelse för varför begränsningarna nu kommer.

 

Mittendurocuptävlingen går som planerat, dock kommer vi redan inför den att tillämpa begränsningarna.

 

Det är INTE fritt fram på området ännu, men vi kan behöva hjälp imorgon söndag 15/5 att få in synpunter på det förslag som vi jobbar på. (provköra sträckningen alltså)

Skribent: Thomas Bergerhag

 

Postadress:
Timrå EK - Motorcykel och Snöskoter
Robert Strandberg, Ättehögsvägen 10
85741 Sundsvall

Kontakt:
Tel: +
E-post: This is a mailto link

Se all info